Masterclasses

Agile Golf kan evt. op aanvraag van de deelnemers een specifiek onderwerp golf behandelen. Reeds beschikbare classes zijn:

short game dag putten op de green
SHORT GAME VERBETERDAG

Binnen 90 m van de hole vind 70% van de totale score plaats. De short game bestaat uit pitches, chips, greenside bunker slagen en putten. 70% is een percentage van een hcp 15 is je hcp hoger dan zal dit percentage stijgen.

Tijdens deze short game dag gaan we werken aan de techniek van dit belangrijke korte spel met bijbehorende oefeningen en testen om tot verbetering te komen. We zullen afsluiten met een wedstrijd (18 holes) op de Par3 baan om het geleerde in de praktijk te brengen.

GREEN READING

Green reading: In 3 uur worden de leerlingen geleerd hoe ze een green moeten lezen zodat puts binnen 3 meter een erg grote kans hebben om te vallen en puts langer dan 3 meter als ze al niet in 1 keer vallen in ieder geval in 2 keer gemaakt worden. Er wordt het volgende geleerd:

• Hoe gaat de bal in de hole en met welke optimale snelheid

• Waarom rolt de bal niet altijd in een rechte lijn op de green

• Wat is een putting vector en wat zijn de belangrijkste onderdelen hiervan

• Hoe kun je de 0-punt breaking lijn vinden

• Hoe de tabel met breaks te gebruiken zodat je meer puts gaat maken

green reading
swing met driver
DRIVER OPTIMALISATIE

Hoe haal je de maximale afstand uit je driver. In een masterclass van een uur leer je hoe je met jou swingsnelheid de maximale afstand uit je driver haalt. Tevens wordt advies gegeven over je huidige driver, past deze wel bij je huidige spel?

APK GOLFKEURING

In 2 uur (1 persoon, 3 uur 2 personen) wordt net als bij je auto keuring alles doorgemeten. Video opnames van alle technieken en beoordeling van al je materiaal (van schoenen tot al je clubs). In een APK rapport wordt advies gegeven over wat het beste is om van hieruit verder te gaan. Een ideale check aan het eind of begin van het golfseizoen.

Unknown-3
Scroll to top