Masterclasses

Agile Golf kan evt. op aanvraag van de deelnemers een specifiek onderwerp golf behandelen. Reeds beschikbare classes zijn:

green reading
GREEN READING

In 3 uur worden de leerlingen geleerd hoe ze een green moeten lezen zodat puts binnen 3 meter een erg grote kans hebben om te vallen en puts langer dan 3 meter als ze al niet in 1 keer vallen in ieder geval in 2 keer gemaakt worden. Er wordt het volgende geleerd:

  • Hoe gaat de bal in de hole en met welke optimale snelheid.
  • Waarom rolt de bal niet altijd in een rechte lijn op de green.
  • Wat is een putting vector en wat zijn de belangrijkste onderdelen hiervan.
  • Hoe kun je de 0-punt breaking lijn vinden.
  • Hoe de tabel met breaks te gebruiken zodat je meer puts gaat maken.
CHIPPEN ALS EEN PRO

In een 2 uur durende masterclass leer je wanneer en in welke situatie je welke club kiest. Wat de verschillende vlieg-rol verhoudingen zijn van verschillende clubs. Wanneer en hoe je verschillende chip hoogtes gebruikt. Omgaan met lastige liggingen. Hoe je zelf testen kan uitvoeren, etc.

chippen als een pro
swing met driver
DRIVER OPTIMALISATIE

Hoe haal je de maximale afstand uit je driver. In een masterclass van een uur leer je hoe je met jou swingsnelheid de maximale afstand uit je driver haalt. Tevens wordt advies gegeven over je huidige driver, past deze wel bij je huidige spel?

APK GOLFKEURING

In 2 uur (1 persoon, 3 uur voor 2 personen) wordt net als bij je auto keuring alles doorgemeten. Video opnames van alle technieken en beoordeling van al je materiaal (van schoenen tot al je clubs). In een APK rapport wordt advies gegeven over wat het beste is om van hieruit verder te gaan. Een ideale check aan het eind of begin van het golfseizoen.

Unknown-3
Golf Nazionale hole
VOORKOM MONSTER SCORES

Herken je jezelf hierin? Je speelt een ronde van 18 holes. Op 13-17 holes heb je een goed resultaat gehaald in overeenstemming met je hcp of zelfs beter. Echter op een aantal holes behaal je een slechte score omdat je in de problemen bent gekomen en meer als een bogey (1 slag boven je eigen persoonlijke par) hebt gemaakt.

Haal 5 of meer slagen van je ronde af door de kennis en kunde toe te passen die je in deze master class hebt opgedaan. In 5 stappen gaan we door lastige situaties heen en leren de bijbehorende slag, de situatie herkennen en de juiste oplossing kiezen.

Stap1: leer welke stand in te nemen aleer een lastige slag te maken.
Stap2: welke slag moet je maken om uit de probleemsituatie te ontsnappen.
Stap3: hoe moet je je handen gebruiken bij deze slagen.
Stap4: hoe maak je een ontsnappingsplan voor deze slag.
Stap5: hoe moet je denken in zo’n situatie.

De 5 stappen worden behandeld en getraind in 2 lessen van 2 uur.

Scroll to top