Over Agile golf

"I learn something new about the game almost every time I step on the course"
Ben Hogan

KoDooms golfleraar
OVER KO DOOMS

Mijn naam is Ko Dooms en ben een door de PGA Holland opgeleide golf professional.

Na een 30+ jarige carrière bij Philips waar ik werkzaam ben geweest bij de ontwikkeling van software in Philips apparatuur, heb ik mijn aandacht verlegd op het ontwikkelen van golfplezier bij golfers die open staan voor een coachende aanpak.

AGILE GOLF

Mijn focus tijdens mijn Philips periode was het beter laten functioneren van mensen en het verbeteren/optimaliseren van processen. Hierbij heb ik altijd een Agile manier van werken toegepast. Agile (behendig, snel en lenig) betekent kleine stapjes in de richting waar de klant blij mee is. Om een voorbeeld te noemen: Het vasthouden van de golfclub “de grip” is een heel belangrijke stap om op een juiste wijze verschillende slagen correct uit te voeren. Het aanleren van een juiste grip is een stap op weg naar beter golf. Het op de juiste manier oplijnen voor een golfslag is ander voorbeeld. Mijn doel is als een stap afgerond is dat de leerling deze stap ook snapt en als het in de baan fout gaat hij zelf kan bijsturen.

Vandaar de naam Agile Golf. Mijn doel is om leerlingen in kleine behapbare stukjes het plezier in golf te laten ervaren en enthousiast te maken voor onze prachtige sport.

Ko Dooms Hole in one
Moe Norman in the 50's
MOE NORMAN (1929-2004)

Na pas op mijn vijftigste gestart te zijn met golf is het de afgelopen 15 jaar een zoektocht geweest om een herhaalbare swing te vinden. Vanaf september 2019 ben ik overgestapt op het aanleren en ook anderen helpen (als ze hier voor open staan) met een herhaalbare eenvoudigere swing. De “single plane swing” is een swing gecreëerd door Moe Norman een Canadese golfer die puur op gevoel een swing ontwikkelde met de minste bewegingen en rotaties dus minder stress voor het lichaam maar toch met een enorme herhaalbaarheid. Moe werd door velen gezien als de beste “ballstriker” die ooit geleefd heeft. Moe Norman was een legende, kijk maar naar dit filmpje: Lee Trevino over Moe Norman.

“It’s not what the world gives you, but what you can give it. I’m lucky. I can give the world talent. I can explain it and show it to people. That’s what I love doing. I just love it…” Moe Norman.

Scroll to top