Over Agile golf

"I learn something new about the game almost every time I step on the course"
Ben Hogan

KoDooms golfleraar
OVER KO DOOMS

Mijn naam is Ko Dooms en ben een door de PGA Holland opgeleide golf professional.

Na een 30+ jarige carrière bij Philips waar ik werkzaam ben geweest bij de ontwikkeling van software in Philips apparatuur, heb ik mijn aandacht verlegd op het ontwikkelen van golfplezier bij golfers die open staan voor een coachende aanpak.

AGILE GOLF

Mijn focus tijdens mijn Philips periode was het beter laten functioneren van mensen en het verbeteren/optimaliseren van processen. Hierbij heb ik altijd een Agile manier van werken toegepast. Agile (behendig, snel en lenig) betekent kleine stapjes in de richting waar de klant blij mee is. Om een voorbeeld te noemen: Het vasthouden van de golfclub “de grip” is een heel belangrijke stap om op een juiste wijze verschillende slagen correct uit te voeren. Het aanleren van een juiste grip is een stap op weg naar beter golf. Het op de juiste manier oplijnen voor een golfslag is ander voorbeeld. Mijn doel is als een stap afgerond is dat de leerling deze stap ook snapt en als het in de baan fout gaat hij zelf kan bijsturen.

Vandaar de naam Agile Golf. Mijn doel is om leerlingen in kleine behapbare stukjes het plezier in golf te laten ervaren en enthousiast te maken voor onze prachtige sport.

Ko Dooms Hole in one
Ben Hogan
BEN HOGAN

Als er iemand was die in kleine stapjes en met hard werken zijn swing onder controle kreeg dan was het Ben Hogan wel. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ben kon niet wachten om ’s morgens op te staan en ballen te gaan slaan. Hij was een van de eerste spelers die ook veel aandacht besteedde aan hoe de baan het best te spelen. Hoever sla je met elke club en waar liggen de gevaren van de hole. Op deze wijze streefde hij altijd naar de best mogelijke score. In 1953 won Ben 3 majors: de masters, us open en the open (British) een prestatie die de “Hogan slem” wordt genoemd.

“I don’t believe there is anything like a natural golf swing. A golf swing is an unnatural thing, and it has to be developed.” Ben Hogan.

Scroll to top